Stalling en ligplaats

Stalling

Wilt u uw boot in de winter of zomer stallen? Dat kan ook bij sommige havens. Als u in de winter niet gaat varen en uw boot wilt beschermen tegen de vorst kun u hem stallen in een speciale winterstalling. Een winterstalling is meestal verwarmd en altijd beveiligd, de meeste havens bieden ook gelijk een breng/haal service. De kosten hiervoor verschillen per jachthaven. Niet veel havens stallen boten, er zijn wel veel andere bedrijven die zich alleen bezig houden met het stallen van boten.

Ligplaats

Elke boot heeft een andere lengte, het is belangrijk dat de ligplaats genoeg ruimte bied voor uw boot. Daarnaast is er standaard bij elke ligplaats een stroomvoorziening en watervoorziening, let er wel goed op hoe u de boot plaatst. Elke ligplaats moet veilig zijn maar moet ook rust en privacy bieden. Als u van te voren zeker wilt zijn dat u een fijne ligplaats kunt krijgen kunt u vooraf op de website van de jachthaven waar u wilt verblijven kijken. U krijgt dan alvast een idee van wat u kunt verwachten.

Het is wel handig om te weten of er nog een ligplaats over is voor u komt, bij sommige jachthavens kunt u dit online zien maar anders kunt u altijd even bellen naar de jachthaven. Als u langer dan een paar nachten wilt verblijven zijn er jachthavens die hier speciale tarieven voor hebben, bijvoorbeeld een maand tarief. Dit is verschillend bij elke jachthaven, informeer dus goed bij de jachthaven waar u van plan bent te gaan verblijven.

Jachthaven ligplaatsen in Maastricht

In het hele land zijn tal van jachthavens te vinden met fijne ligplaatsen, van Amsterdam tot Maastricht. Zo is er bijvoorbeeld de jachthaven Maastricht Marina, waar schepen tot maar liefst 25 meter terecht kunnen. De opzet van de steigers is dan ook zeer ruim, zodat manoeuvreren in de Maastricht Marina jachthaven erg eenvoudig is. U kunt kiezen voor een jaarplaats, een seizoensplaats (winter of zomer) of een maandplaats. Kort op vakantie in het zuiden, of komt u toevallig langs varen? Ook dan bent u welkom in de haven. Deze is namelijk voorzien van alle faciliteiten zoals sanitair, gratis wifi, een wasserette, water en elektriciteit.

Duurzame energie

De meeste jachthavens zijn voorzien van stroompalen om de accu’s van de boot weer op te laden. Via onze partner HR-Solar is het mogelijk een zonneboiler te bestellen om tapwater of een ruimte te verwarmen.