Omgeving

Als u in een jachthaven ligt met uw boot is het altijd leuk om de omgeving te verkennen! Op deze pagina kunt u een paar leuke ideeën vinden voor activiteiten.

Dorp/stad

Vaak is het dichtbij of in een leuk dorpje of stad met leuke winkeltjes of een markt. Zo kunt u even lekker winkelen en lekkernijen kopen. Misschien wilt u een souvenir meenemen voor thuis, die

kunt u ongetwijfeld vinden in een dorp of stad in de buurt. Door het dorp of de stad in te gaan kunt u ook gelijk uw boodschappen aanvullen zodat u weer voldoende eten en drinken op de boot hebt voor de rest van uw vaartocht. In een dorp of stad is vaak ook zat keuze tussen leuke tentjes om even wat te eten of om in de avond uit eten te gaan.

Fietsen

Als u in de buurt van een mooie omgeving bent kunt u op zoek gaan naar een zaak die fietsen verhuurd. Dan kunt u op de fiets de omgeving verkennen. Meestal vallen de prijzen van het fietsen verhuur erg mee waardoor het leuk is om voor een dagje of 2 een fiets te huren. Sommige jachthavens hebben ook leen- of huurfietsen!

Wandelen

Als er mooie bossen of weilanden in de buurt zijn kunt u lekker gaan wandelen. Op de boot kunt u niet zoveel bewegen dus dit is een goede en leuke manier om even lekker erop uit te gaan. Ook is het leuk om op het strand te wandelen als dat in de buurt is.

Vaak zijn er wandelroutes te vinden die aangegeven zijn met paaltjes of bordjes, misschien kunt u bij het havenkantoor meer informatie vinden over leuke wandelroutes. Zo kunt u vaak ook kiezen tussen afstanden en loopt u dus niet onverwachts teveel.

Het water op

Vanuit de jachthaven zijn meerdere prachtige en grote wateren te bereiken. Verken het Gooimeer of Eemmeer met de boot. Vanaf het Markermeer is het makkelijk aanleggen in mooie, historische steden als Volendam, Hoorn of Enkhuizen. Of wat dacht u van een dagje zeilen Ijsselmeer?

Ook aan de andere zijde van de houtrib- of markerwaarddijk is van alles te beleven voor watersportliefhebbers. Ook de omgeving Giethoorn is erg leuk om te varen. Een boot huren in giethoorn kan via boothurengiethoorn.nl. Liever in Amsterdam varen? Huur dan een boot in Amsterdam via mokum bootverhuur.