Als u het moeilijk vind om te kiezen tussen een handmarifoon en een vaste marifoon kunt u het beste uw wensen op een rijtje zetten. De handmarifoons zijn een stukje goedkoper dan de vaste marifonen. U kunt ook een extra handset aansluiten zodat u uw handen vrij kan houden tijdens het varen. De handmarifoons kunnen ook blijven drijven dus mocht hij een keer over boord vallen is dat geen enkel probleem. Ook beschikt een handmarifoon over een lange accuduur.

Gaat uw voorkeur toch uit naar een vaste marifoon? Dan is dat zeker geen slechte keuze want een betere marifoon heb je niet. Vaste marifoons worden gebruikt op de zee maar ook op de binnenwateren. Handmarifoons daarentegen worden op binnenwateren gebruikt. Houdt er wel rekening mee dat u een Marcom-b certificaat nodig heeft om een vaste marifoon te gebruiken en bedienen. U heeft een ruime keuze in de vaste marifoons, er zijn een aantal instapmodellen maar en zijn ook vaste marifoons die beschikken over heel wat opties. Daarbij moet u denken aan GPS, AIS-ontvanger of een blackbox.

U kunt het helemaal compleet maken door er een antenne bij te nemen met bijvoorbeeld bevestigingsbeugels, kabels en kabel adapters. Bij marifooncenter zijn er bundels beschikbaar waardoor u in een keer een complete set kunt aanschaffen.

U zou uw boot ook nog kunnen uitbreiden met eventueel speakers of misthoorns. Hierdoor bent u altijd goed te horen in de vervelendste omstandigheden.

Ook kunt u kiezen voor AIS-ontvangers, splitters en transponders om u marifoon naar u wensen uit te breiden.

Bedenk van te voren waarvoor u een marifoon wilt gebruiken. Als dat voornamelijk op zee is kunt u het beste voor een vaste marifoon kiezen. Wilt u voornamelijk op de binnenwateren varen dan kunt u het beste voor een handmarifoon kiezen.

Mocht u verder nog vragen hebben over het gebruik van een marifoon en welke marifoon het beste bij u past kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen bij uw keuze en u de informatie te verstrekken die u nodig heeft bij het maken van de juiste beslissing.