Een jachthaven is de uitvalsbasis voor je jacht. In deze blog willen we je meer vertellen over het vrije leven op een jacht en de verschillende voordelen van een jachthaven. Het is leuk om meer te weten te komen over dit onderwerp wanneer je zelf een jacht hebt, er een tot je beschikking hebt of wellicht van plan bent om een jacht aan te schaffen of te huren in de toekomst. Lees dus snel verder in deze blog. 

Voordelen van een haven voor je jacht 

Het is heerlijk om een jachthaven te hebben voor je jacht. Eigenlijk is het ook wel een beetje een must. Hoe zit dit precies? Je wilt in de winter een stalling hebben voor je sloep. Het is in vele gevallen nodig dat er onderhoud aan het jacht plaatsvindt. Dat wil je dan natuurlijk wel door gedegen vaklieden laten doen. Het hebben van een vaste plek in een jachthaven is dan een van de beste dingen die je kan hebben. Ze kunnen erin de winter onderhoud aan plegen zodat je in de zomer weer helemaal los kunt gaan met je jacht. Maar er is nog meer waar je voordeel bij kunt hebben als je bij een jachthaven zit….

Faciliteiten van een jachthaven 

Een uitvalsbasis voor je jacht hebben is eigenlijk iets wat je niet kunt ontberen. Na een vaartocht kom je weer terug met je jacht in de haven. Het is niet per se nodig om na het aanmeren van je jacht direct weer te vertrekken. Ook is het niet zo dat het jacht heel dicht bij je woonplaats moet liggen, al is dat natuurlijk wel handig. Wanneer het in een ander gebied aangemeerd ligt, dan kun je profiteren van een andere omgeving. Een jachthaven heeft ook vaak een camping en tal van faciliteiten die je daarmee associeert. Je huurt eenvoudig een fiets en verkent de omgeving. Het is altijd leuk om meerdere dorpjes en steden te bezoeken. Dat kan overigens ook heel goed met de auto. 

Kortom, een jachthaven biedt veel voordelen als het gaat over het onderhoud en comfort rondom je jacht. Wil je meer interessante dingen lezen hierover? Dan is het zeker geen gek idee om ook de andere blogs op onze site te lezen. Lees ze allemaal!