Een boot verplaatsen over land kan een behoorlijke opgave zijn. Zeker omdat je dit op een zo’n veilig mogelijke manier wil doen. Dit betekent dat het vervoer veilig plaatsvindt maar ook dat er geen beschadigingen aan de boot of de trailer tot stand komen. Er zijn drie meest gekozen opties voor het vervoeren van een boot per land. Zo kun je een aanhanger huren bij bijvoorbeeld aanhanger huren den haag, een bedrijf inschakelen of het vervoer toch ter water afleggen. Elke optie heeft weer eigen voor- en nadelen en zijn ook afhankelijk van jouw situatie. Om je meer inzicht te geven zijn hier wat voor- en nadelen op een rijtje van elke optie.

Door het water

Een boot van locatie A naar locatie B varen is een leuke optie omdat je zo nog van het varen onderweg kan genieten. Toch gaat dit helaas niet voor iedereen op. Wanneer je boot een grote afstand moet afleggen kost dit via de wateren veel tijd. Als je geen slaapplek aan boort hebt ben je mogelijk extra kosten kwijt aan een overnachting. Ook voor opknapboten is varen naar een andere locatie geen eenvoudige oplossing. Je boot vervoeren door het water is dus alleen aan te raden wanneer je slechts een kleine afstand hoeft af te leggen.

Transportbedrijf

Er zijn diverse aanbieders van vervoer van boten. Je kunt hierbij kiezen voor een vervoerbedrijf die je auto op een trailer laadt en deze vervolgens over de weg vervoerd. Daarnaast zijn er ook vervoerbedrijven waarbij je een schipper inhuurt die jouw boot verplaatst. In beide gevallen kleeft echter hetzelfde nadeel. Iemand anders je boot laten verhuren kost veel geld. Voor grote boten zit er helaas vaak niks anders op omdat deze speciaal transport nodig hebben die de meeste mensen zelf niet bezitten.

Aanhanger huren

Tot slot kun je zelf ook een aanhanger huren om je boot te verplaatsen. Dit is goedkoper dan het inhuren van een extern bedrijf en je bent daarnaast ook flexibeler. Zo kun je bij aanhanger huren rotterdam gemakkelijk een aanhanger of trailer reserveren die past bij het formaat van jouw boot. Een nadeel hiervan is wel dat je erg voorzichtig te werk moet gaan. Ook zal je wat extra handen nodig hebben voor het installeren van de boot op de trailer. Deze manier van vervoeren is dus meer voor de ervaringsdeskundigen weggelegd!