Bij het aanschaffen van een nieuwe rubberboot komen vaak veel dingen kijken. Dit maakt de uiteindelijke keuze van een rubberboot soms erg lastig. Wij willen u graag helpen bij deze beslissing.

Ten eerste zijn er meerdere factoren die voor u van belang kunnen zijn wanneer u op zoek bent naar een nieuwe rubberboot. Denk hierbij aan het aantal personen waarmee u wilt gaan varen, het gewenste materiaal van de rubberboot, de bodem van de boot en het soort vaarwater waar u uw rubberboot op wilt gaan gebruiken.

Wanneer u een rubberboot heeft voor twee personen, kunt u hier bijvoorbeeld met twee volwassenen in varen, of misschien een volwassene en 2 kinderen. Hierbij is het belangrijk dat uw het maximale gewicht dat de boot kan houden niet overschrijdt. Het gaat om een gewicht tussen de 160 en 300 kilogram, maar dit gewicht kan per rubberboot verschillen.

Daarnaast is er altijd de mogelijkheid uw rubberboot uit te breiden met enkele rubberbootaccessoires. Denk hierbij aan een extra handgreep of een rubberbootspiegel. Het is mogelijk om bij de rubberbootshop vervangende onderdelen voor uw rubberboot aan te schaffen.

Wanneer u uw rubberboot in de winter niet gebruikt, is het wel belangrijk deze goed te onderhouden. Het is bijvoorbeeld handig om uw rubberboot regelmatig te poetsen met speciaal poetsmiddel nadat u uw boot uit het water heeft gehaald. Op deze manier blijft het materiaal van de rubberboot soepel tijdens de opslag in de winter. Dit verlengt de levensduur van de rubberboot en zorgt dat u niet regelmatig een nieuwe hoeft te kopen.

Heeft u nog enige twijfel over een rubberboot na het lezen van dit artikel? Dan kunt u voor advies contact opnemen met onze klantenservice. Dan zullen wij er alles aan doen om u helpen bij het maken van de juiste beslissing, zodat u voor een lange tijd kan genieten van uw nieuwe rubberboot.