Er zijn tal van mooie cruise bestemmingen te vinden. Afhankelijk van je persoonlijke interesses en je situatie zijn er tal van opties te vinden. Ga je bijvoorbeeld alleen op reis op een cruise schip of ga je met een reisgezelschap? Houdt je van de tropen of juist niet? Hier vind je een aantal locaties om inspiratie op te doen.

In veel gevallen denkt men aan het Caraïbisch gebied wanneer men een reis met een cruise schip wil boeken, maar tegenwoordig zijn er nog tal van andere locaties waar men naartoe kan gaan. Zo zijn er cruise bestemmingen als de fjorden van Noorwegen, Alaska waar men gletsjers kan bezichtigen, de Stille Oceaan om Fuji en Tahiti te bezoeken en bijvoorbeeld de Oostzee om de Baltische staten te leren kennen.

Vaar naar Caraïbische oorden

Je kan Caraïbische oorden varen met een cruise schip als Barbados, de Maagden eilanden, de Kaaiman eilanden, Aruba en het Panama kanaal. De meest geschikte periode om een bezoekje aan de Caraïben te brengen is in de maanden januari en februari. In die periode is het zo goed als elke dag perfect weer. In de zomermaanden van midden juni tot en met het begin van september is er een kans op orkanen. Vanwege de ligging van alle eilandgroepen is het mogelijk om alle gebieden een bezoek te brengen met een cruise schip. Dat is ideaal indien men graag meerdere plekken wil zien.

Andere locaties om naar te varen

Men kan ook naar andere locaties varen dan alleen de tropische gebieden. Zo kan men een reis naar antarctica ondernemen deze cruises zijn niet heel erg duur en zijn geschikt voor mensen met een lager budget. Tijdens de antarctische wintermaanden van maart tot september wordt er niet gevaren. Ook kan men naar de fjorden van Noorwegen varen. Dat kan men het beste in juni tot augustus doen. In die periode is het niet zo koud op het cruise schip. De natuur is hier adembenemend vanwege de hoge kliffen. Er zijn dus tal van mogelijkheden om een mooie cruise bestemming uit te zoeken.