Is je schip net gezonken? Of heb je een oud vaartuig waar je vanaf wil? Je kan je schip laten slopen, opruimen en recyclen zonder zorgen. Er bestaan professionele bedrijven die je hier voor kan inschakelen. Ze slopen zowel grote als kleine schepen en hebben een eigen ophaaldienst. Al het grote werk wordt dus voor jou in orde gebracht wanneer je je schip wil laten slopen.

Hoe wordt mijn schip gesloopt?

Alles hangt natuurlijk af van de staat van je vaartuig en van de reden waarom je je schip wil laten slopen. Eerst en vooral is het belangrijk om je schip indien nodig te laten hozen en uit het water te laten lichten. Daarna wordt je vaartuig opgehaald. In noodgevallen kan dit binnen de 24 uur gebeuren. Vervolgens wordt je boot geborgen. Indien nodig zullen ze je schip slopen. De onderdelen kunnen dan opnieuw gebruikt worden door ze op de juiste manier te recycleren.

Wat gebeurt er nadien?

Wanneer het nodig is om je schip te slopen, wordt er veel aandacht geschonken aan het recyclen van de onderdelen. Zelfs oude schepen hebben vaak nog onderdelen die verkocht of gerecycleerd kunnen worden. De waarde van deze onderdelen kunnen de kosten van het afvoeren en demonteren van je schip soms volledig dekken.

Zijn er grote kosten verbonden aan het laten slopen van mijn schip?

Soms kan je je schip kosteloos laten afvoeren, maar daarvoor moet je vaartuig aan een aantal voorwaarden voldoen. Wanneer je je schip laat slopen, zijn hier wel kosten aan verbonden. De meeste schepen, zelfs de oude, hebben echter nog veel onderdelen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Wanneer deze na de sloop opnieuw verkocht worden, wordt de opbrengst ervan afgetrokken van de prijs die jij moet betalen voor het slopen van je schip. De recyclage van de onderdelen zorgt er dus voor dat je minder moet betalen.