Bij het kiezen van een elektrische buitenboordmotor is het van belang dat u overweegt of u een fluistermotor wilt of een normale elektrische buitenboordmotor.

Een fluistermotor is een zeer stille en milieuvriendelijke buitenboordmotor. Het gebruik van een fluistermotor is erg aan te raden wanneer u wilt vissen, vaart in een gebied met veel vissers, of wanneer u gewoon veel waarde hecht aan stilte tijdens uw vaartocht.

De fluistermotoren variëren van 0.5 tot 1.6 pk. Met deze fluistermotoren kunt u rustig varen zonder enig lawaai te maken. Een fluistermotor is vooral geschikt voor wat kleinere boten. Bij kleinere boten moet u denken aan bijvoorbeeld een opblaasboot. Het is eventueel mogelijk een fluistermotor op een middelgrote boot te zetten, maar op een boot van groot formaat gaat dat helaas niet.

Wanneer een fluistermotor naar uw mening niet genoeg power heeft, is het mogelijk een elektrische buitenboordmotor te kopen. Deze variëren van 1.9 tot 20 pk, en kunnen dus flink veel power bieden als u hier meer aan toe bent. Dit verschil tussen een fluistermotor en een elektrische buitenboordmotor is dus het overwegen waard.

Het voordeel van een fluistermotor of elektrische buitenboordmotor in vergelijking met een normale buitenboordmotor is ten eerste het verschil in lawaai. Verder produceert een fluistermotor of elektrische buitenboordmotor minder stank dan een benzine- of diesel motor. Dit heeft beide een positief effect op uw rustige boottocht of vistocht.

Indien u nog vragen heeft over het aanschaffen van een fluistermotor of een elektrische buitenboordmotor, kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Wij staan altijd paraat om u te helpen met al uw kwesties, en zullen er dan ook alles aan doen om uw vraag te beantwoorden en u goed geïnformeerd uw aankoop te laten maken. Ook in het maken van de aankoop zijn wij bereid u te helpen. Op deze manier zal er geen enkele twijfel zijn over het feit of u de juiste fluistermotor heeft aangeschaft.