Huizer marina

Hoe kies je een goede zwemschool voor je kind?

Hoe kies je een goede zwemschool voor je kind?

Geplaatst op

Naast het feit dat zwemmen enorm leuk is, is het een belangrijke vaardigheid die kinderen moeten leren, om meerdere redenen. Het is een van de eerste klassikale lessen die kinderen krijgen en met een duidelijk doel: veilig in en bij water kunnen zijn. Daarom is het voor ouders belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar een goede zwemschool. In deze blog geven we aan waar je op moet letten bij het kiezen van een zwemschool, voor zowel hele jonge kinderen als iets ouderen.

Zwemles voor hele jonge kinderen

De eerste ervaring die een kind met een zwembad krijgt zal vaak in de vorm van zwemlessen zijn met een ouder erbij. Hoewel dit ook kan zonder je daadwerkelijk in te schrijven voor lessen en recreatief met je kind te gaan zwemmen in een peuterbadje, is het toch verstandig om dit wel te doen. Over het algemeen kunnen leraren of andere ouders goede zwemscholen aanraden, hun ervaringen zijn immers belangrijk. De instructies van deze lessen zijn dan ook voornamelijk gericht op de ouders en hun omgang met hun kinderen in het water.

Zwemles voor iets oudere kinderen

Voor iets oudere kinderen zijn er andere zaken waar je op moet letten. Dit zijn dus de zwemlessen waar je kind in groepsverband les krijgt en zwemdiploma’s behaald worden. In dit geval is het goed om op de volgende zaken te letten:

        Soorten klasjes: Idealiter zitten kinderen in een groep bij andere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en niveau wat betreft zwemmen. Op die manier kun je als groep samen ontwikkelen naar een hoger niveau en creëer je ook dat groepsgevoel. Dat lukt minder als iedereen op een verschillend niveau zit of een andere leeftijd heeft.

        Grootte van de klasjes: Je wil dat je kind goede begeleiding krijgt om snel en op de juiste manier te leren zwemmen. Klassen die niet al te groot zijn werken in dat geval het beste. Let wel dat voor de algemene ontwikkeling van je kind een groepsles nog altijd de beste optie is.

         Begeleiders: Goede begeleiding begint met voldoende begeleiders. Hoewel dit samenhangt met de grootte van groep, is het streven naar klasjes van ~8 kinderen. Daarnaast heb je het liefst een begeleider die ervaring heeft met kinderen en zwemles. Ook hebben begeleiders ieder een eigen stijl. Ga eens kijken bij een zwemles met je kind voordat je jezelf echt inschrijft of vraag aan andere ouders met wie ze goede ervaringen hebben.

 

Een voorbeeld van een zwemschool waar de aandacht echt naar de kinderen uitgaat is Zero2Hero. Deze zwemschool geeft onder andere zwemles in Delft, Leiden, Zoetermeer en Den Haag.

Gerelateerde berichten

Tweedehands buitenboordmotoren voor een ieder

Als je op zoek bent naar een tweedehands buitenboordmotor zijn er een aantal factoren waar jij rekening mee moet houden. Ten eerste moet het vermogen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden