Huizer marina

Een dag als toerist door Amsterdam

boot huren amsterdam

Een dag als toerist door Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam één van de bekendste steden van de wereld. De mooie gebouwen, Rijke geschiedenis, de grachten en natuurlijk het red light district maken dit zo’n bekende stad. In Amsterdam is er zoveel te doen dat je eigenlijk nooit meer weg hoeft. Maar mocht je voor een kort bezoek naar de stad gaan lees je hier wat dingen die je echt gedaan moet hebben voor vertrek.

Maak een wandeling door het Vondelpark

Een geweldige manier om je te oriënteren op de stad is met een wandeling. Je leert wat, je ziet wat en ontdekt de grachten. Er zijn veel bedrijven die wandeltours aanbieden (gratis). Maar het kan ook leuk zijn om zelf de stad te gaan ontdekken zo kom je tenslotte op de leukste plekjes. Vergeet in je wandeltocht niet door het Vondelpark te lopen. Hier fietsen, lopen en ontspannen mensen in het stadspark.

Amsterdam vanaf het water

Amsterdam is een aan het water gebonden stad. Het groeide rond zijn grachten en de Amstel. De grachten van Amsterdam zijn zo mooi, er gaat niet boven het zien vanaf de stad vanaf een boot. Sla de rondvaartboten af die je overal ziet. Je kunt makkelijk een privé sloep huren in Amsterdam voor een veel kleinere prijs. Dan kun je zelf varen en bepalen waar je heen wilt.

Bezoek het van Gogh museum

Dit is misschien wel de meest populaire toeristische attractie van Amsterdam, maar laat de drukte je niet afschrikken. Het museum toont veel van van Gogh’s beste kunstwerken naast een biografie die in chronologische volgorde is opgemaakt. Hoewel het geen enorm museum is kunnen mensen urenlang staren naar de schilderijen. De musea hebben ook andere schilderijen van bekende kunstenaars zoals: Monet, Manet en Matisse. Probeer of heel vroeg of laat in de middag te gaan wanneer de drukte afneemt. Naast dit museum licht het net verbouwde en prachtig gerenoveerde Rijksmuseum dat ook zeker het bezoeken waard is.

The Red Light District

Hoewel het veel tammer is dan in de voorgaande jaren slaagt deze buurt erin om seks en drugs in balans te brengen met het zijn van een belangrijke toeristische attractie. Overdag is het een rustige plaats waar toeristen rustig met kinderen rondlopen als er geen reclame van clubs en rode lichten waren zou het eruit zien als elk ander deel van de stad. Maar in de avond wordt het gebied overspoeld met dronken toeristen die langzaam door de straten lopen terwijl ze naar de meisjes in de ramen aan het staren zijn en van bar naar coffeeshop en weer terug gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden