Een cruisereis is ongetwijfeld een puntje op je lange bucketlist. We hebben deze blog samengesteld om je gelijk de beste tips te geven zodat je straks een optimale eerste cruise gaat ervaren. Deze tips zijn gebaseerd op ervaringen van personen die voor het eerst een reis meemaakten op een cruise en punten waar ze onder andere tegen aan liepen. Lees snel verder en ontdek hoe je het maximale uit een cruise haalt.

 

Aanmeer locaties

Bij een cruise kun je onderscheid maken tussen de periode op het schip en wat je daarbuiten kunt beleven. Zoals bij de locaties waar het schip zal aanmeren tijdens de cruise. Een schip van een cruise op de middellandse zee van Amca zal aanmeren in landen als Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. We raden aan om op voorhand onderzoek te doen naar de locaties waar het schip gaat aanmeren. Denk hierbij na over de volgende zaken:

 

  • Aankomst en vertrektijd locatie
  • Wat valt er te doen en kan dit binnen het tijdsbestek
  • Boek op voorhand een excursie of een lokaal voertuig
  • Wat is de valuta in dit land?
  • Heb ik een visum nodig om het land binnen te komen?

 

Het inpakken van de koffer

Omdat je meerdere locaties langs zult gaan kunnen de weersomstandigheden ook flink verschillen. We raden daarom aan om slim je koffer in te pakken. Door op voorhand onderzoek te doen naar de verwachte weersomstandigheden kun je een schatting maken welke kleding je wel en niet nodig zult hebben. Let hierbij ook op voldoende bescherming tegen de zon!

 

Het uitproberen van nieuwe etenswaarden

Op een cruise is het tijd om nieuwe dingen uit te proberen, waaronder nieuwe gerechten. Het buffet is op een cruise uiteenlopend. Toch raden we aan om hier voorzichtig mee te zijn. Wanneer je een gerecht nooit eerder hebt geprobeerd kan dit flink verkeerd vallen. Zo vallen de plannen van de rest van de cruise in het water. Dat zou zonde zijn. Mocht je toch etenswaren uit proberen, stel dit zoveel mogelijk uit tot het einde van de cruise.

 

Het maximale uit de cruise halen

Op een cruise is veel te beleven. Wacht dus niet tot je op de cruise bent om alles te ontdekken. Wanneer je het maximale uit je tijd op de cruise wilt halen, raden we aan om het schip nader te onderzoeken. Wat valt er allemaal te beleven? Maak voor jezelf een routekaart op de dagen dat je op het schip zal verblijven. Op deze manier kan je voor de cruise precies in kaart brengen wat je wel en niet wilt uitproberen en weet je zeker dat je alles hebt gehad wat je wilt bezoeken.