Een gezonken boot is iets waar niemand op zit te wachten. Zeker niet omdat je als eigenaar verantwoordelijk blijft voor de boot, ook als deze geheel of gedeeltelijk onder water ligt. Het risico op een klein milieudelict ligt op de loer omdat een boot die gezonken is een kwetsbaar object is waar eenvoudig olie en andere stoffen uit kunnen lekken. Deze zijn gevaarlijk voor en kunnen schade toebrengen aan het milieu. De schade die uiteindelijk voor jouw rekening zal komen. Op https://gezonkenbootafvoeren.nl/ vind je daarom meer informatie over waarom je een gezonken boot het liefst zo snel mogelijk moet afvoeren.

Kosten

Bij het afvoeren van een gezonken boot kan je op een aantal problemen stuiten, waardoor veel mensen denken dat deze klus veel geld en veel tijd zal kosten. Echter zijn er vaak goede afspraken te maken die de kosten flink omlaag kunnen brengen. Door je gezonken boot af te laten voeren naar een bootsloperij, kan er vaak nog een hoop materiaal uit je boot hergebruikt worden, waarmee je de kosten van het afvoeren van de boot voor een groot gedeelte of soms zelfs helemaal kan terugverdienen.

 

Meer, Boot, Water, Zeilboot, Zeilschip, Landschap

Bergen van de boot

In tegenstelling tot een auto die weggebracht moet worden, ligt een boot in het water wat daarom ook specifieke kennis vraagt. Het lichten van de boot (waardoor de boot uit het water komt) kan niet zonder dat je ook het water uit de boot moet hozen. De bevestiging van de kraan aan de boot moet soms gebeuren door duikers omdat de boot anders niet in zijn geheel boven water kan komen. Deze specialistische klus vraagt om kennis en geduld waarbij de snelheid niet als eerste vereiste gezien zal worden.

 

Boten, Poort, Sunrise, Zonsondergang, Reflectie, Zee

Vervoer van de boot

Afhankelijk van de omvang van de boot (vooral de lengte is van belang) en de staat van de boot zal er gekeken worden wat de beste manier is om de boot af te voeren. In sommige gevallen kan dit over water door de boot richting een bootsloperij te slepen. In andere gevallen is het vervoer over de weg op een trailer of een vrachtwagen noodzakelijk. Eén ding staat echter wel vast dat welke manier ook het beste is in jouw geval dit altijd met de juiste manier van werken gepaard gaat waardoor je verzekerd bent van een goede afhandeling van het afvoeren van je boot.