Een accu opladen is nog nooit zo makkelijk geweest als vroeger, dat komt omdat de acculader met de tijd mee gaan. Tegenwoordig kunt u bij houden hoe vol uw accu nog is doormiddel van een handige app. Zo weet u precies wanneer u uw accu moet opladen.

De meeste acculaders hebben een uitgebreide keuze aan zowel laden als onderhoudsladen, zo hoeft u niet nog een aparte lader aan te schaffen voor bijvoorbeeld het onderhoudsladen.

Onderhoudsladen klinkt vrij ingewikkeld terwijl dat helemaal niet zo is, want onderhoudsladen gaat in principe automatisch na het aansluiten. Zo hoeft u alleen de acculader aan te sluiten en gaat het laden – of onderhoudsladen – vanzelf. Bij sommige acculaders moet u alleen de juiste laadoptie kiezen om u accu op te kunnen laden.

Wij hebben acculaders van Noco Genius die zowel 12v als 24v accu’s kunnen opladen. Als u regelmatig een accu moet opladen van 12v of van 24v dan is het wel zo makkelijk om een Noco Genius aan te schaffen. Hierdoor hoeft u maar een acculader aan te schaffen.

De universele acculaders zijn  over het algemeen bestand tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting dat is natuurlijk heel fijn. De meeste acculaders zijn uitgerust met schroefogen en/of een accuklemmen set. Zo hoeft u deze niet los aan te schaffen en kunt u gelijk beginnen met laden.

Zou u een accu willen onderhouden doormiddel van een zonnepaneel? Dan is dat zeker mogelijk hiervoor heeft u geen stopcontact nodig. Een zonnepaneel vangt de zon als het ware op om uw accu te kunnen voldoen van energie. U zou met een klein zonnepaneel de accu van uw auto kunnen onderhouden door het zonnepaneel voor u raam te plaatsen.

Een accutester is een handig hulpmiddel tijdens het varen hierdoor kunt u de controleren hoeveel energie er nog in uw accu zit tijdens het varen.