Wetsuits zijn voornamelijk gemaakt van neopreen. Ze vormen een thermische barrière tegen de kou, beschermen je tegen zonnestralen en irritatie door zout, en verbeteren ook aanzienlijk het drijfvermogen, de compressie van de spieren en de hydrodynamica. Dit alles uiteraard met maximale bewegingsvrijheid. Het is echter niet altijd gemakkelijk om in je eentje je wetsuit aan te trekken. Hieronder lees je een paar handige technieken.

De sokmethode

Om te voorkomen dat de wetsuit vast blijft zitten bij je voeten, benen of armen, kun je sokken, oude panty’s of zelfs een plastic zak dragen om te voorkomen dat je vast komt te zitten. Deze techniek werkt goed om te voorkomen dat je voeten, benen of armen vast komen te zitten in de wetsuit.

De smeermethode

Een andere techniek om je wetsuit aan te trekken is om het in te smeren met vaseline op de bewegingsgebieden (bijvoorbeeld polsen, knieën en nek), waardoor je het snel aan kunt trekken en je alles eenvoudig op de juiste plek plaatst. Houd er rekening mee dat hydraterende crème moet worden vermeden om schade aan het pak te voorkomen.

De zeep- en watermethode

Waarschijnlijk een van de meest populaire technieken: het nat maken van de binnenkant van je wetsuit met zeep en water. Dit houdt dus in in dat je je wetsuit vanbinnen in moet smeren door er een paar druppels zeepwater overheen te gieten, zodat je jezelf er zonder problemen in kunt wikkelen! Voel je vrij om warm water te gebruiken. Let op het type zeep dat gebruikt wordt. Gebruik hypoallergene zeep voor de gevoelige huid om onaangename huidreacties te voorkomen.

De douchemethode

Een zeer efficiënte en aangename techniek tijdens de winter: onder de douche je wetsuit aantrekken. Dit kan eigenlijk alleen als je hotelkamer in de buurt van het strand is, of wanneer je in de buurt van het strand woont, omdat je anders lang in je wetsuit auto zit te rijden.